domingo, 16 de noviembre de 2008

Participant en els mitjans

Els mitjans convencionals s’estan nutrint també d’internet per fomentar la participació de la seva audiència i involucrar-la més amb el programa i els seus continguts. Tant els programes de televisió i ràdio com la premsa, permeten a les persones deixar els seus comentaris, enviar e-mails o participar d’una forma o altra.

I això és només una petita part del poder d’Internet en relació a la participació ciutadana en la creació de continguts. Potser per les persones que estan connectades diàriament però no són grans entusiastes de Youtube o de blogs, és una manera de fer conèixer la seva veu més enllà del seu cercle habitual.

Si abans era necessaria una trucada telefònica per participar en ràdio o televisió o enviar una carta als diaris, actualment això pot quedar suplit per l’e-mail o els propis espais destinats a deixar comentaris en els mitjans. Als diaris digitals es poden valorar les notícies i escriure la teva opinió. És la democràcia de la informació. Però no ens enganyem, qui continua decidint els continguts dels mitjans continuen sent els grups de pressió, els editors, etc.

La resta de persones que utilitza Internet per deixar la seva opinió o crear continguts el més probable és que no tingui el poder de formar part de l’agenda-setting. Molt poques són les excepcions, només en algun cas de videos a Youtube o blogs on es desvetllen temes de gran interès, potser més morbós que cap altra cosa, siguin els únics “privilegiats” en crear un tema a partir del qual la resa de mitjans se’n farà ressó.

No hay comentarios: