jueves, 6 de noviembre de 2008

Fent campanya a Internet

M’ha semblat molt ineteressant un article que he llegit a Internet, en el blog personal de Enrique Dans, on parla de l’utilització d’Internet a la campanya electoral dels Estats Units i es planteja fins a quin punt seria factible la utilització d’aquest recurs a Espanya, doncs les característiques de les campanyes són diferents.

Com bé diu en l’article, als Estats Units fer campanya a Internet és crucial. Primer perquè és una manera de captar recursos econòmics pel finançament de la campanya. Però jo crec que hi ha un punt molt més important. I és que si s’estenen els valors de cada partit a través de les xarxes socials, d’una manera real i motivadora, podria ser una eina que permetés aconseguir més votants.

Però el millor de tot és que un us adequat d’aquestes xarxes socials, pàgines web dels partits i demés recursos que ofereix la xarxa podria incrementar la participació i l’interès per la política més enllà dels cercles més habituals de discussió.

Ara bé, crec que no funcionaria simplement penjant continguts per part dels polítics dient coses bones de la seva proposta política. Crec que es tractaria més de trobar persones que fossin líders i difusors de les accions, generadors de debat, etc. Una acció bastant factible a través de les xarxes socials.

Als EUA ha funcionat, i aquí arribarà mai aquest estil de fer campanya?

Aquest és el link del blog:

http://www.enriquedans.com/2008/09/campanas-politicas-e-internet-¿aprendiendo-de-la-experiencia-americana.html   

No hay comentarios: