lunes, 13 de octubre de 2008

Violència a Internet

L’abril del 2007 es va produir la massacre de Virgina Tech, un assassinat massiu a aquesta universitat. Aquest fet va ser introduit a wikipedia minut a minut, actualitzat de forma constant. Això dona una idea de la rapidesa del mitjà i de com les persones, ja sigui per necessitat, curiositat o altres motius, aporten el que saben en el cas de la Wikipedia. Potser la falta de informació als mitjans va propiciar que tot el que s’anava sabent s’actualitzés a l’entrada Virgina Tech Massacre.

Fos el que fos, la veritat és que darrerament s’ha parlat altra vegada de fets similars, arran de l’assassinat en una escola de Finlàndia, on un noi havia enregistrat uns videos realitzant pràctiques de tir a youtube. Un any abans, havia succeeit un fet similar en el mateix país.

En aquests casos es disparen les alarmes. He sentit a moltes persones preguntar-se si el fet que es pengin aquests videos a youtube i es mostrin no és una manera de fomentar aquests fets. D’altres diuen que si la policia finlandesa hagués actutat millor  això s’hagués evitat gràcies a la presència dels vídeos a Internet.

En tot cas, fa pensar que molts joves enregistrin acciones violentes als mòbils i posteriorment els posin a Internet. La limitació de continguts seria, per alguns, la solució i, per altres, una agressió a la llibertat d’expressió. Que cadascú tregui les seves conclusions.

No hay comentarios: